Saftiga Lussebullar
Ingredienser:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 g saffran (två påsar)
2 dl socker
0,5 tsk salt
Ca 16 dl vetemjöl
Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst upp sig. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt saffran, kesella, socker och salt till degvätskan. Arbeta in nästan allt mjölet tills du har en smidig deg. Låt jäsa i bunken i 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut bullarna och lägg dem på två plåtar. Garnera med russin om du vill. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll koll genom ugnsrutan!
Bild kommer på lördag :)
SvaraRaderaMums!
SvaraRaderagott
SvaraRadera