Festlig oxfilé med mördegsgömma och kantarellsås


Mördegsgömmor (Underbart recept, ursprungligen från tidningen Buffé)
(4 personer)

Ingredienser:
4 plattor fryst mördeg
1 rulle chevre ost.
8 små rödbetor.

Gör såhär:
Halvtina mördegsplattorna.
Kavla ut dem till nästan dubbel storlek.
Förkoka rödbetorna i lättsaltat vatten till de är ”al dente”, det tar cirka 20 minuter.
Skala och dela rödbetorna och dela osten i mindre bitar och fördela i mitten på mördegsplattorna.
Vik ihop till fyra små paket .
Grädda mitt i ugnen i 200 grader till de får fin färg. Det tar cirka 10 minuter.

Kantarellsås
Ingredienser:
1 finhackad gul lök
3 dl kantareller
3 dl vispgrädde
1 dl rödvin
1 msk kalvfond
Salt & svartpeppar efter smak.

Gör såhär:
Fräs lök och kantareller i smör.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Koka ner såsen till hälften.

Oxfile
Bryn oxfiléerna i smör och olja hastigt på hög värme.
Salta och peppra.
Räcker med ett par minuter per sida för medium rare.
Låt vila några minuter innan servering.

Lägg upp alltsammans på tallriken och njut!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg