Världens godaste dumplings!
Ingredienser:
(till 4-6 personer)
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 kinesiska vårlökar
2 msk ljus kinesisk soya
2 msk kinesisk risvinäger
2 msk sesamolja
1 msk salt soya
480 g fläskfärs, finmalen
2 paket dumplingdegplattor (ca 60 st)
Gör såhär:
Tina degplattorna.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Finhacka vårlöken.
Blanda samman alla ingredienser.
Ha en liten skål med vatten tillhands när du gör dina dumplings.
Placera en tesked fyllning mitt på degrundeln.
Doppa ett finger i vattnet och stryk runt halva kanten.
Vik ihop degplattan till en halvmåne och tryck ihop kanterna.
Vik sedan ihop de yttre flikarna mot varandra och tryck ihop.
Nu ska det se ut som en liten tortellini.
Pensla gärna bottnen i ångokaren i bambu med lite jordnötsolja eller lägg lite bakplåtspapper i botten, då släpper dumplingsen lättare.
Placera knytena i ångkokaren.
Sätt bambuångkokaren på en kastrull med lite kokande vatten i botten och ånga i 10 minuter.
Servera genast!
Knytena äts med pinnar och doppas i soya innan de åker in i munnen :)
Kommentarer
Skicka en kommentar